kad kahwin rose quartz

9 WARNA TREND UNTUK TAHUN 2016

Beberapa bulan sebelum majlis, punyalah google segala warna untuk warna majlis nanti. Yang ada akaun pinterest pula, bermacam board inspirasi untuk majlis nanti kan ?

Akhirnya,Semua warna cantik, kalau boleh tak nak pilih satu warna

Dah pilih warna, nak cari warna mix match pulak.

Tak pilih warna cepat nanti tergendala seketika untuk barang yang nak tempah.

 

Tema baju semasa Majlis, tema kad kahwin, tema mestilah matching supaya harmoni kan dan pastinya Tema mesti semua setuju baru boleh jalan.

Warna tampak remeh sahaja bagi sesetengah pihak, tapi warnalah antara elemen yang memeriahkan majlis anda nanti.

Ini kami bagi sedikit sentuhan idea untuk pilihan warna tema majlis anda.

With this wonderful combination shades, surely you’ll look stunning sweeties!

#1 Rose Quartz & Serenity

kad kahwin rose quartz

Gabungan warna Rose dan Biru Cair (Serenity) . Warna yang lembut dan harmoni buat anda yang sukakan
pastel. Warna Rose & Serenity paling ‘Top’ tahun ini tau 😉 Sweetkan warnanya ?
.
kad kahwin gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Pilihan Kad Kahwin yang sama warnanya dengan Rose & Serenity.

Antara design latest di ohkadkahwin.

#2 Fiesta Orange Red

Kad Kahwin Fiesta Red

Anda sukakan warna Merah ? Mix kan warna kesukaan anda dengan ‘peach orange’ juga !

Hasilnya sama seperti dress diatas. Tidaklah terlalu merahkan? Barulah balance tau

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Pilihan Kad Kahwin yang sama warnanya dengan Fiesta.

Cantikkan Merah & Krim bersatu ? Pilihan yang tepat buat anda yang gemarkan warna merah.

#3 Green Flash

Kad Kahwin Green Flash

Jika anda sukakan warna suci seperti putih. Apa kata anda matchingkan dengan Hijau ? Bertambah seri tau

Warna Hijau & Putih sesuai untuk anda yang sukakan warna minimal dan tidak terlalu menonjol.

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Padanan Hijau & Songket sesuai dengan tema majlis anda yang bertemakan ‘Green Flash!”

#4 Limpet Shell

Kad Kahwin limpett shell

Warna seakan biru cair kan? Warna yang lembut untuk suasana majlis yang santai. Ditambah dengan muzik gamelan.

It’s a perfect match kan ?

kad kahwin gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Pilihan kad kahwin yang sedondon tema majlis anda.

With this wonderful combination shades, surely you’ll look stunning sweeties!

#5 Snorkel Blue

Kad Kahwin Snorkel Blue

Looks bold and stunning during your wedding days with this ‘Snorkel Blue’ Colour.

A perfect match with White Colours too.

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]
Kad Kahwin tidak semestinya bunga-bunga kan? Ini antara design kad yang ‘limited edition’ sebab keunikannya .
With this wonderful combination snorkel blue & white  shades, surely you’ll look stunning sweeties! 😘

#6 Iced Coffee

Kad Kahwin Iced Coffee

Pilihan warna yang tepat buat penggemar warna ‘Nature’. Pilihan warna yang sesuai dengan tema

majlis kahwin ‘Garden’. With this gorgeous Iced Coffee colours surely you will looks gorgeous sweeties

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Padankan warna Iced Coffe dan orange akan kelihatan lebih harmoni. Tidaklah terlalu vibrant warna Iced Coffee sahaja kan?

Antara design terbaru di ohkadkahwin.

#7 Lilac Gray

Kad Kahwin Lilac Grey

Tengok gambar pun dah terasa sweetnya warna ini kan? Tampak tenang & Charming gitu.

With this wonderful combination lilac gray  shades, surely you’ll look stunning sweeties!

Yay or Nay for this colour ? Yay !

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Apa kata padankan warna lilac gray dengan pastel blue. Surely its match with your wedding themes

#8 Peach Echo

Kad Kahwin Peach Echo

Apa kata anda memilih tema ‘Peach Echo’ pula?

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Hiasan bunga yang minimal dibahagian hadapan kad. Padanan warna peach dan red orange untuk mereka yang sukakan warna peach.

Sesuai untuk anda yang sukakan bunga tapi minimal sahaja.

#9 Buttercup

Kad Kahwin Buttercup

Kuning Diraja menjadi pilihan dihari bahagia.

Padanan kuning dan soft pink adalah sangat ekslusif dan lembut.

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Menjadi trademark di ohkadkahwin setiap nama bakal pengantin akan ditulis dengan huruf jawi. Dan selingan jawi walimatulurus.

Padankan pula dengan warna lembut seperti pink dan kuning Buttercup.

 

 

Sudah terinspirasi dengan 9 Warna  kami sajikan ? Apa lagi teruskan checklist kahwin anda jika warna pilihan hati sudah ada !

Jangan berlengah atau mengambil masa terlalu lama untuk survey kad kahwin sahaja. Pastikan anda menempah kad 2 bulan sebelum tarikh tau.

 

Semoga artikel ini bermanfaat membantu majlis anda nanti

 

Love,

Team Oh Kad Kahwin.

 

[Sumber Gambar : Pinterest]

.

kad kahwin kuala lumpur

Kad Nak Tempah Berapa Ni?

Rata-rata yang datang tempah kad, main petik sahaja jumlah kad. Ada risiko yang menanti jika tidak kira jumlah kad dengan tepat.

kad kahwin kuala lumpur

Nampak seperti biasa sahaja kan? Tapi Risikonya sangat besar !

Kenapa ? Meh sini nak bagitau.

Risiko Pertama, jumlah kad yang ditempah KURANG akan mengakibatkan kelam-kabut sebelum majlis. Mana satu hal nak kendali, ada yang tak cukup kad nak edar, nak tempah lagi pun ambil masa seminggu. Malah, kurangnya kad boleh buat tetamu anda TERASA.

Terasa adalah perkara seboleh-bolehnya dielakkan semasa majlis kan ? Setuju ?

Risiko Kedua, jumlah kad yang ditempah BERLEBIHAN akan mengakibatkan majlis anda HURU-HARA dengan makanan tak cukup malah, tempat majlis anda menjadi padat.

Tetamu yang awal merasalah makanan, untuk tetamu datang kemudian? Jika ada rezeki adalah makanan berbaki.

Perasaan Tuan Rumah akan sedikit kecewa tidak dapat menjamu tetamu sebaiknya.

Nampak seperti kecil tapi besar risikonya kad kurang atau lebih.

Nah! Kami sharekan TIPS CARA KIRA KAD DENGAN TEPAT

 

#1 LISTKAN NAMA TETAMU

Sudah ada list tetamu ? Bagus

Jika belum ada, pastikan buat anggaran tetamu dahulu.

Jom ke langkah seterusnya

Tetapkan Jumlah Kad Kahwin

 

#2 FORMULA KIRA KAD

1 KAD : 3 TETAMU

atau

1 KAD : 2 TETAMU

(Terpulang kepada anda nak bahagikan kad)

formula kad kahwin

 

#3 SUDAH DAPAT JUMLAH

Dah dapat jumlah sebenar kad, jadi bolehlah anda tempah kad kahwin. Paling bagus, bila dah tahu jumlah kad kahwin. Urusan kad pun menjadi lebih efisien.

Mudahkan perjalanan majlis anda dengan menyenangkan kerja designer anda

dan pastikan seawal 2 bulan atau 3 bulan anda tempah. Jangan lama-lama survey tau !

kad kahwin

 

#4 TIPS EXTRA

Mudah bila anda dah ada jumlah tepat tetamu anda, nak buat kiraan cenderamata pun boleh, semua insyaa Allah

akan lancar sebab apa ? Sebab awal-awal lagi dah kira jumlah tetamu berapa .

Jadi bolehlah, nak tambah tolak jumlah makanan atau cenderamata kan?

tempah kad kahwin

Semoga ‘Tips Cara Kira Kad Kahwin Ini’ membantu melancarkan  majlis anda.

Nak tempah kad kahwin? Jangan tunggu-tunggu. Cepat hubungi kami:-

OH Kad Kahwin
One Heart Printing Sdn Bhd
2-12, Jalan Prima SG1, Prima Sri Gombak
68100 Batu Caves, Selangor
03.6177.4260
FB: OH Kad Kahwin – Gombak

.

guest book kahwin

3 ‘TRICK’ HIAS PHOTOBOOTH KAHWIN

3 Cara yang bakal membantu anda hias photobooth dengan hanya satu pilihan design dan jimat masa anda.

 

 Selalu bila bab hias photobooth, nak cari tema apa mulalah pening kepala. Nak hias belakang meja pengantinlah, nak hias meja makan lagi, mesti ada photobooth jugak.

 

List untuk hiasan seolah tak pernah habiskan. Admin pun pernah jugak hiaskan photobooth majlis kahwin adik-beradik.

 

Pening bila semua orang  mula nak bagi cadangan. Mahunya nak ikut semua, habislah bajetkan.

 

#1

Trick pertama adalah menyelaraskan design kad kahwin anda dengan hiasan di majlis nanti.

 

Paling penting, BACKDROP.

 

Sebab ambil gambar bersama pengantin itu wajibkan. Setuju ke setuju?

 

Ikut bajet masing-masing nak DIY atau nak JIMAT MASA boleh minta tolong designer kad kahwin, designkan backdrop anda.

 

Mudah dan pantas. Anda boleh buat checklist kahwin yang lain kan ?

 

#2

Welcome board adalah salah satu ‘trick’ yang nampak mewah tanpa memerlukan hiasan kain scallop ataupun belon-belon yang banyak.

 

Setuju ? .

 

Selalu nampak Welcome Board depan pintu dewan atau perkarangan rumah kan? Lagi cantik bila letak elok Welcome Board dengan menggunakan Easel Stand.

 

Nak beli Easel Stand ? JANGAN BELI! Harga yang mahal tak berbaloi cuma guna sekali dua. Jimatkan perbelanjaan dengan SEWA.

 

Di Oh Kad Kahwin ada menyediakan khidmat SEWA EASEL STAND dengan hanya RM30 sahaja.
Bayaran Cagaran RM100 , pemulangan baki RM 70 akan diberikan sejurus selepas barang dikembalikan.

 

Anda boleh sewa selama seminggu .

 

Mudahkan?
welcome Board Majlis Kahwin

 

#3

 

Setiap majlis kahwin  mesti ada guestbook kan? Semua nak hias meja dengan guestbook dan props photobooth.

 

Hiasan meja haruslah letak jugak kan. Jimat hias meja guestbook hanya dengan frame dan design yang sama seperti Welcome Board dan Backdrop.

 

Barulah terbaik !

 

guest book kahwin

Nak tempah kad kahwin? Jangan tunggu-tunggu. Cepat hubungi kami:-

OH Kad Kahwin
One Heart Printing Sdn Bhd
2-12, Jalan Prima SG1, Prima Sri Gombak
68100 Batu Caves, Selangor
03.6177.4260
FB: OH Kad Kahwin – Gombak

.