9 WARNA TREND UNTUK TAHUN 2016

Beberapa bulan sebelum majlis, punyalah google segala warna untuk warna majlis nanti. Yang ada akaun pinterest pula, bermacam board inspirasi untuk majlis nanti kan ?

Akhirnya,Semua warna cantik, kalau boleh tak nak pilih satu warna

Dah pilih warna, nak cari warna mix match pulak.

Tak pilih warna cepat nanti tergendala seketika untuk barang yang nak tempah.

 

Tema baju semasa Majlis, tema kad kahwin, tema mestilah matching supaya harmoni kan dan pastinya Tema mesti semua setuju baru boleh jalan.

Warna tampak remeh sahaja bagi sesetengah pihak, tapi warnalah antara elemen yang memeriahkan majlis anda nanti.

Ini kami bagi sedikit sentuhan idea untuk pilihan warna tema majlis anda.

With this wonderful combination shades, surely you’ll look stunning sweeties!

#1 Rose Quartz & Serenity

kad kahwin rose quartz

Gabungan warna Rose dan Biru Cair (Serenity) . Warna yang lembut dan harmoni buat anda yang sukakan
pastel. Warna Rose & Serenity paling ‘Top’ tahun ini tau 😉 Sweetkan warnanya ?
.
kad kahwin gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Pilihan Kad Kahwin yang sama warnanya dengan Rose & Serenity.

Antara design latest di ohkadkahwin.

#2 Fiesta Orange Red

Kad Kahwin Fiesta Red

Anda sukakan warna Merah ? Mix kan warna kesukaan anda dengan ‘peach orange’ juga !

Hasilnya sama seperti dress diatas. Tidaklah terlalu merahkan? Barulah balance tau

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Pilihan Kad Kahwin yang sama warnanya dengan Fiesta.

Cantikkan Merah & Krim bersatu ? Pilihan yang tepat buat anda yang gemarkan warna merah.

#3 Green Flash

Kad Kahwin Green Flash

Jika anda sukakan warna suci seperti putih. Apa kata anda matchingkan dengan Hijau ? Bertambah seri tau

Warna Hijau & Putih sesuai untuk anda yang sukakan warna minimal dan tidak terlalu menonjol.

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Padanan Hijau & Songket sesuai dengan tema majlis anda yang bertemakan ‘Green Flash!”

#4 Limpet Shell

Kad Kahwin limpett shell

Warna seakan biru cair kan? Warna yang lembut untuk suasana majlis yang santai. Ditambah dengan muzik gamelan.

It’s a perfect match kan ?

kad kahwin gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Pilihan kad kahwin yang sedondon tema majlis anda.

With this wonderful combination shades, surely you’ll look stunning sweeties!

#5 Snorkel Blue

Kad Kahwin Snorkel Blue

Looks bold and stunning during your wedding days with this ‘Snorkel Blue’ Colour.

A perfect match with White Colours too.

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]
Kad Kahwin tidak semestinya bunga-bunga kan? Ini antara design kad yang ‘limited edition’ sebab keunikannya .
With this wonderful combination snorkel blue & white  shades, surely you’ll look stunning sweeties! 😘

#6 Iced Coffee

Kad Kahwin Iced Coffee

Pilihan warna yang tepat buat penggemar warna ‘Nature’. Pilihan warna yang sesuai dengan tema

majlis kahwin ‘Garden’. With this gorgeous Iced Coffee colours surely you will looks gorgeous sweeties

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Padankan warna Iced Coffe dan orange akan kelihatan lebih harmoni. Tidaklah terlalu vibrant warna Iced Coffee sahaja kan?

Antara design terbaru di ohkadkahwin.

#7 Lilac Gray

Kad Kahwin Lilac Grey

Tengok gambar pun dah terasa sweetnya warna ini kan? Tampak tenang & Charming gitu.

With this wonderful combination lilac gray  shades, surely you’ll look stunning sweeties!

Yay or Nay for this colour ? Yay !

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Apa kata padankan warna lilac gray dengan pastel blue. Surely its match with your wedding themes

#8 Peach Echo

Kad Kahwin Peach Echo

Apa kata anda memilih tema ‘Peach Echo’ pula?

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Hiasan bunga yang minimal dibahagian hadapan kad. Padanan warna peach dan red orange untuk mereka yang sukakan warna peach.

Sesuai untuk anda yang sukakan bunga tapi minimal sahaja.

#9 Buttercup

Kad Kahwin Buttercup

Kuning Diraja menjadi pilihan dihari bahagia.

Padanan kuning dan soft pink adalah sangat ekslusif dan lembut.

Kad Kahwin Gombak

[Contoh Kad Kahwin]

Menjadi trademark di ohkadkahwin setiap nama bakal pengantin akan ditulis dengan huruf jawi. Dan selingan jawi walimatulurus.

Padankan pula dengan warna lembut seperti pink dan kuning Buttercup.

 

 

Sudah terinspirasi dengan 9 Warna  kami sajikan ? Apa lagi teruskan checklist kahwin anda jika warna pilihan hati sudah ada !

Jangan berlengah atau mengambil masa terlalu lama untuk survey kad kahwin sahaja. Pastikan anda menempah kad 2 bulan sebelum tarikh tau.

 

Semoga artikel ini bermanfaat membantu majlis anda nanti

 

Love,

Team Oh Kad Kahwin.

 

[Sumber Gambar : Pinterest]

.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *